SAIF och Student-SM

CIS är den del av Sveriges Akademiska Idrottsförbund och är ansluten till idrotten Akademisk Idrott. SAIF är till för dig som studerar på högskola, universitet eller folkhögskola och gillar idrott. Vi har en bred verksamhet inom olika områden, och finns som resurs för såväl våra medlemsföreningar som för enskilda studentidrottare. SAIF är också samordnare av Student-SM som varje år anordnas inom olika sporter.

Student-SM lockar varje år ett tusental studenter från Sveriges universitet, högskolor och folkhögskolor, som alla kämpar för att ta hem titeln som ”årets studentmästare”. Varje Student-SM erbjuder förutom rafflande tävlingar även erfarenhetsutbyte och sociala nätverk.

Student-SM riktar sig till idrottare på alla nivåer. Tävlingarna avgörs i dam-, herr- samt mixedklass och är öppna för alla studenter som är medlemmar i en SAIF-ansluten förening, vilket Chalmers IS är.

I Student-SM kan man delta både individuellt och i lag, kolla med din sektion vad de har för planer på att delta i Student-SM för verksamhetsåret! Skulle det inte finnas några planer på att delta, så kan du som individ anmäla ditt intresse och delta på egen hand.

Skulle du och din sektion få mersmak för att tävla mot andra studenter kan vi tipsa om Student-EM och till och med Student-VM. Mer information om SAIF och om Student-SM finns på SAIFs hemsida (länk till höger).