Sektioner och Idrott

*** ENGLISH BELOW***

Vi är Chalmers Studentkårs Idrottssällskap (CIS) och är en kårförening vid Chalmers Studentkår. Vårt intresse är att värna om idrotten på högskolan. Föreningen består av ett antal idrottssektioner som bedriver sin egen verksamhet. Mer info om dessa hittar du till höger på denna sida.

Saknas det en idrott på högskolan som du är intresserad av och gärna vill utöva med andra teknologer? Då finns möjligheten att inom CIS starta upp denna idrott i form av en ny sektion. Att göra detta är en enkel och smidig process i jämförelse med att starta en ny kårförening. Mer information om uppstart av en ny sektion finner du till höger.

För befintliga sektioner inom CIS ämnar föreningen att underlätta för sektionerna i så stor utsträckning som möjligt med det administrativa arbetet. För att göra föreningen enhetlig och hjälpa alla sektioner att bedriva sin administrativa verksamhet på ett så smidigt och enkelt sätt som möjligt så finns bland annat CAP – Centrala Administrationsportalen till hands. Mer information om denna finns till höger.

Vid högskolan och inom Studentkåren finns det också annat inom idrott som kan vara av intresse för våra teknologer. Vi i CIS har sett till att samla denna information här på vår hemsida under ”Övrigt inom idrott” för att ge dig som informationssökande teknolog en hjälpande hand.

ENGLISH

We are Chalmers Studentkårs Idrottssällskap (CIS) and is a part of Chalmers Studentkår. Our goal is to promote sports and exercise at Chalmers. We currently consist of 10 sport sections: soccer, swimming, padel, golf, cycling, floorball, badminton, volleyball, rowing and ultimate frisbee. The sport sections practise regularly and compete at national student championships. All levels are welcome: both competitive and casual.

If you are interested in starting a new sport section in CIS, click on ’Starta Ny sektion’ to the right on this page.