CIS – Chalmers Studentkårs Idrottssällskap

Chalmers Studentkårs Idrottssällskap (CIS) har som mål att underlätta och uppmuntra kårens medlemmar att ta upp en ny eller gammal idrott tillsammans med andra likasinnade Chalmerister. Detta genom att vara en mötesplats och underlätta med att starta upp idrottsgrupper, eller så kallade idrottssektioner, inom sällskapet.

Det fungerar genom att sällskapets styrelse, efter önskemål från Chalmerister, tillsätter en Sektion för en specifik idrott som sedan kan använda sällskapets namn och exempelvis rätten att tävla genom Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF).

Fördelen med detta upplägg gentemot att det startas en separat förening för respektive idrott är att steget för att få Chalmerister att delta och hålla igång på ett organiserat sätt blir mindre eftersom föreningen(sällskapet) redan kommer att existera. Därmed minskas arbetsbördan för uppstart.

Målsättningen är att etablera ett stabilt sällskap med en stor variation på idrotter som gemensamt verkar för idrottsintresset på Chalmers. En genomskinlighet och stabil ekonomi skall vara självklar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *